Nerd´s Code Cave #5 – Hälsoresan

En fredag i slutet av februari var det dags för vår senaste Code Cave! På agendan? Föreläsningar om alla möjliga aspekter av ett hälsomedvetet liv. Välkommen till Hälsoresan!

Chefen inleder…

Hälsoresan inleddes av att Thomas pratade om stresshantering. I dagens arbetsliv är det inte bara vanligt att många känner sig stressade – det är dessutom en hälsorisk. Thomas berättade om olika tekniker man kan använda sig av för att släppa taget och lära sig varva ner.

Självkänsla och självförtroende

Efter en upplysande diskussion om hur konsulterna i publiken själva hanterar stress i vardagen tog Michelle över ordet. Hon pratade om hur viktigt det är att erkänna sitt eget värde och hur man kan träna upp sin självförtroende. Precis som med vilken annan kunskap eller färdighet som helst så måste man träna, träna, träna för att bli bra.

Omaira ger träningstips

Omaira tog sedan över med ett antal träningsredskap och utmaningar till publiken. Hon gav oss ett träningsschema och gick igenom alla övningar – och publiken fick hjälpa till att demonstrera. Omaira berättade även om vikten av att ha en hälsosam inställning till livet genom att regelbundet träna.

Sovit gott?

Hur bra sover du? Får du tillräckligt med sömn? Och inte bara tillräckligt med timmar, utan tillräckligt hög kvalitét på sömnen? Thomas tog över ordet med sin föreläsning om melatonin och sömn. Han pratade om när på dygnet man ska sova, att man kan lyssna på valars melodiska sång om man inte kan somna, och rådde oss att undvika kreativ aktivitet innan vi går och lägger oss. Och nästa hållplats på hälsoresan…

Vision och målsättning

Sohrabs tur – och han berättade om sin resa till ett hälsosammare liv. Han pratade om hur han började tänka på meningen med sitt liv. Ett liv bör gå ut på något mer än att bara ta sig genom det, dag för dag – man bör sätta mål. Vad är viktigt för dig? Sätt upp de målen, fundera ut hur du kan försöka nå dem. Om du skapar ett mål som är större än dig själv, så kan du minnas det i tyngre stunder. ”Jag gör det här för ett högre kall. Jag har ett större syfte i livet.”

Omairas Yogapass

Man ska inte tro att man får sitta ned länge under Itancans hälsoföreläsningar! Efter Sohrab tog Omaira över ordet – och scenen. Med en yogamatta och glatt humör fick hon konsulterna att prova på olika basställningar och lyssna till de olika typer av yoga som finns.

För att avsluta kvällen fick sedan Thomas och Sohrab prata om frukost, vitaminer, och varför det är så viktigt att äta rätt. Men det var alla redan på det klara med – åtminstone den kvällen, då vi fick äta goda och nyttiga salladsrätter bestående av falafel-, kyckling- eller vegetarisk grund, med äpplen, sötpotatis, grönkål, granatäpple- kärnor – och mycket mer! Till det drack vi smakrika smoothies och tänkte på varma dagar som snart ska komma, då man kan sitta ute i gräset och njuta av lite livsviktig D-vitamin.

Det var allt för denna gång, men snart kommer vår Code Cave #6, så kom tillbaka snart och läs mer om det! Vil ni se när detta kommer ske, kolla på vår kalender.