Julfirande med Tiokamp

Så här i juletider är det brukligt att företagen anordnar julfester för sina anställda. Så i fredags, den 14:e december, var det dags även för Itancan. Men vi gör inte saker precis likadant som alla andra…

Kvällen inleddes med ett glas champagne för att fira in julen, tacka av medarbetarna för året med god mat och trevligt prat.

Men sedan var det dags för blodigt allvar.

Tio kämpar indelade i två lag, skulle tävla om äran, berömmelsen och stoltheten av att ha vunnit Itancans Tiokamp. Därmed skulle de även få chansen att skryta hejdlöst i ett års tid innan nästa tiokamp, då revanschen kan sökas.

Kampen inleddes med bordspingis, där deltagare från båda lagen fick möta varandra en mot en. Målet var att blåsa pingisbollen över kanten på motståndarens halva av bordet. Men en bonus var att få se de tävlande bli högröda i ansiktet då de kämpade tappert för att flytta pingisbollen.

Det var inte lätt att vinna den här grenen…

Sedan gick vi vidare till en intensiv ballongstafett där de tävlande skulle sitta på sina ballonger tills de sprack. Efter det fick strategiska förmågor hos båda lagen testas i ett tärningsspel… Här kunde vem som helst vinna eller försvinna. Poängen gick ut på att ha tur med vilken sida av tärningen som landade uppåt. Det är kanske inte alltid så lätt…

Efter det var det dags för ett gammalt hederligt film- quiz. Men ingenting med det film- quizzet var som ni tror… Har ni sett John Travolta från Pulp Fiction helt ovetandes stirra runt sig i en leksaksaffär? Eller kanske känner ni till filmen där en svart riddare får armen kapad men ändå bara känner sig lite krasslig? Det var lagens uppgift att reda ut vilka filmer som alla memes och GIFs anspelade på – för här gör vi det inte enkelt i onödan!

Någon som kan gissa filmen?

Detta följdes åt av bowling med plastkäglor, musikquiz och ett test i flaggkunskap. Självklart fanns det även en gren där deltagarna skulle köra radiobil på tid och sedan välta bowlingkäglor utplacerade längs med en bana.

Men den kanske mest spännande grenen avgjordes av två utsedda förkämpar för lagen – vår VD Thomas vs. konsulten Sohrab. Uppgiften? Utan att tugga eller svälja ska de få in så många skumtomtar som möjligt – och sedan efter varje tomte kunna säga hur många de har i munnen. Efter en imponerande uppvisning (där vi åskådare fick ut det mesta skratten) vann slutligen Sohrab. 

Sohrab vann!

Och så till sist avgjordes hela tiokampen i en ”all-or-nothing” avslutande gren… Det var den gamla klassikern Doppa Pennan i Burken. En gren som körts på många kräftskivor och midsomrar över hela Sverige – men aldrig har det varit så olidligt spännande som när Itancans konsulter sprang för allt de var värda för att försöka få in pennan fäst i ett snöre i den smala flaskhalsen – utan att använda händerna!

Båda lagen kämpade tappert!

Kvällen vanns av det svarta laget – men vem vet hur det blir nästa år? Vi på kontoret har en känsla av att hämnden blir ljuv…