Föreläsning på EC Utbildning

Sohrab Pakyari och Omaira León.

Vi är säkert många som någon gång under vår utbildning har undrat hur livet efter det kommer att se ut. Hur det läskiga, spännande, mycket omtalade arbetslivet egentligen är. Så vi på Itancan tänkte att det var dags för oss att försöka få ut lite lugnande ord och uppmuntrande kunskap till några som sitter i samma sits som vi själva gjort. Och så bar det iväg, till EC Utbildning, där Sohrab Pakyari och Omaira León tillsammans höll en föreläsning för studenter.

Visdomsord om att saker ibland går snett

Sohrab började föreläsningen med att berätta om hans första uppdrag som konsult för Itancan – att utveckla ett system för ett helt nytt bårhus på SÖS. Berättelsen syftade inte så mycket till att ge insikt i hur glamourös en konsults vardag är – tvärt om. Sohrab berättade muntert om för- och nackdelar med hans valda yrke, hur han hanterat fallgropar och komplikationer, och att – kanske det mest viktiga – allt absolut inte blir rätt hela tiden, men att det faktiskt går framåt ändå.

Från YH till arbetsliv

Sohrab berättade även för de studerande hur deras väg kan komma att se ut efter utbildningen. Det handlade inte bara om personliga erfarenheter, utan även om att ge tips på vad de borde blicka fram mot redan nu. Han pratade om utvecklingsspråk som de absolut borde börja titta på och svarade på frågor om hur branschen utvecklats under hans arbetstid.

Livet som konsult/fast anställd

Sedan var det Omairas tur att ta över den metaforiska micken. Hon berättade om de olika anställningsformer och vad som är fördelaktigt med just konsultrollen. Självklart blev det lite prat om 85/15 också, och frågor till Sohrab om hur han hamnade just hos Itancan.

Dagen avslutades med en frågestund som efter föreläsningens slut fortsatte med några elever som stannade kvar för att prata med våra fantastiska föreläsare. Bra jobbat, Omaira och Sohrab!